GMAS/Uphittarna

Leif, Calle, Micke, Roffe, PeterLeif,Calle,Micke,Roffe, Peter

Michael Ågren

Dykinstruktör, Dykledare och initiativtagare till sökandet efter ” Resande Man “. Grundare av Grebbestads Marin Arkeologiska Sällskap. Tidigare känd för att tillsammans med Leif Einarsson lokaliserat och undersökt  skeppet ” Summer ” som sjönk utanför Grebbestad i början av 1800 talet och för att tillsammans med Carl During lokaliserat och åt Försvarsmakten bärgat flygplansvrak från 2a världskriget som är utställt på museum. Har drivit dykcenter och dykt över stora delar av världen. Mångårig erfarenhet av sök & bärgningsarbeten under vatten. Fann “Resande Man” tillsammans med Carl During  efter 4 år av sökande. Ger inte upp i första taget.

Carl During

Dykt sedan mitten av 70-talet. Calle & Micke träffades på Kustjägarskolan och har dykt tillsammans sedan dess. Calle var med och bärgade flygplan åt Försvaret. Förutom en mycket duktig dykare är han en vandrande reklampelare för Poseidon vars utrustning han använt sedan begynnelsen, och fortfarande använder. Notera den välhållna Unisuiten från slutet av 70-talet! Det var Calle som stod för navigationen och var skeppare dagen då han och Micke såg den första sonarbilden av Resande Man.

Son till Ebba During, känd osteolog som bl.a. var verksam vid utgrävningen av vraket “Kronan” som sjönk i en sjöstrid 1676 utanför Öland. Förutom sitt ordinarie arbete fyller han ut tiden mellan dyken med en adjungerad Professur vid KTH i Stockholm.

Leif Einarsson

Skeppare och Dykinstruktör. En oerhört rutinerad dykare med mångårig erfarenhet från dykning över hela världen. Varit engagerad i utforskandet av skeppet “Summer” som sjönk i början av 1800-talet utanför Grebbestad. Leif har ett oslagbart lokalsinne under vatten och är fantastisk på att fixa det mesta. Allt han tar sig för brukar sluta med kommentaren ” hur svårt kan det vara”, på bred göteborgska, och så var problemet löst.

Peter Jademyr

Dykinstruktör och fotograf. Peter Leif och Micke arbetade tillsammans med Goran i Grebbestad och innan dess arbetade han med Leif i bl.a Thailand. Han är dessutom känd för sina kock kunskaper och är den som har sett till att alla njutit av riktiga gourmé anrättningar när det varit dags för mat på våra expeditioner. Peter har även förmågan att alltid få alla på gott humör med sin otroliga optimism, omtanke och alla roliga upptåg. Efter en dag av fruktlöst sökande i regn och rusk, utrustning som går sönder och allmänt elände så ger han en alltid kraft att orka lite till med sitt charmiga leende.

Rolf Tönnessen

Skeppare, dykare och ägare av  fartyget “Horsfjärden” som varit våra expeditioners bas under alla år. Roffe är en fixare som ser till att allt fungerar och kan trolla fram det mesta när de flesta tror det är omöjligt. En fantastisk kock som gärna hjälper Peter i byssan med kulinariska läckerheter. Dessutom en vinkonnesör av stora mått och han piggar alltid upp oss med sina spännande historier om allt mellan himmel och jord.

Goran

Dykinstruktör och ägare till “Dyk & Äventyr” dykcentret i Grebbestad. Vår yngsta medlem i gruppen och som just detta år inte kunde vara med då han är nybliven pappa. Goran sprider alltid en go stämning omkring sig och har alltid en uppmuntrande kommentar till hands. Dyk & Äventyr i Grebbestad är den gemensamma nämnaren för hela gruppen och där många av oss både arbetat och nöjesdykt.

Calle Blomdahl

Dykinstruktör och delägare i Kontiki dykcenter på Smögen. Calle är en arbetshäst som kan fortsätta långt efter att vi andra gett upp för dagen. Helt okänslig som han tycks vara för kyla kämpar han på tills man får beordra honom att lämna vattnet. När dagen är slut underhåller han gärna med ändlösa historier när han inte spelar skjortan av oss med sitt eviga pokerspelande. Tyvärr kunde inte varken Calle eller Hanna, vår enda kvinnliga medlem, närvara detta år pga arbetsbördan på Kontiki. Hanna är den som håller ordning på Calle och ser till att han går och lägger sig ngn gång.

Martin Thimerdal

Äventyrare och ständigt igång med nya projekt. Martin har dykt över hela världen och är han inte under vattnet så kan han lika gärna komma farande i sin fallskärm från ovan.